Hun er hverken sød eller ung. At gå i seng med hende, må være som at vælte med en cykel!
Børge
NEJ, vi skal ikke hjem, vi skal VIDERE!
Egon
HOLM. Nu må De holde op og passe Deres arbejde. Hvis de absolut skal opklare forbrydelser, må det ske i Deres fritid.
Kriminalassistent Jensen

 10 millioner… 10 millioner nullermænd.

Benny
Grinemaskinen, latter på dåsen. Det er den de bruger i fjernsynet. Den største opfindelse siden hjulbøren. Den kan betjenes af ethvert barn, og bør findes i ethvert hjem. Den er simpelhen uundværlig. Hver gang der ikke er noget at grine af mere. Når svigermor er på besøg, når selvangivelsen kommer, når man vågner dagen efter med hoved på, så tryk på den lille maskine, og straks er den klar til at grine og grine og grine.
Benny
Det er klart lille frue, man kan ikke stå uden salt til et æg, men på den anden side, kan man heller ikke stå uden æg til sit salt. Vi har dejlig friske nylagte landæg, lige fra hønen, skal vi snuppe seks… og hvad med Bacon lille frue. BACON AND EGGS, vores nationale stolthed, mejerigtig morgenmad, kan også bruges til æggekage, MEN, så må man have purløg, jojojojojo det kan jeg love dem alt om, det går ikke uden purløg. Spørg bare deres mand, ved de hvad han så siger, han siger, hvad med en dram til min æggekage, og i denne uge forærer vi faktisk brændevinen bort, 19,95 med flaske, hvordan ligger vi med pilsnere?
Benny
Årh, dit elendige skvat, dit store fede dovne drog, man kan da heller ikke overlade noget som helst til dig dit møgdyr. Svumpukkel. Se så at komme op med dig. Åh, med himlen, man skal da også gøre alting selv… men han skal ikke slippe, DENNE GANG skal han ikke slippe. Nu skal det være slut med Egon Olsen og hans bande… og jeg har hvad der skal til.
Mester Hansen
Bli´r det snart til noget dit hundehoved? Af alle lusede amatører, er du dog den værste. Kostbar uddannelse, hvor herrer bevares. Du kan ikke engang indstille et fjernsynsapparat. Ikke en skid kan du. Elektroner og ternimaler og alt det pjat. Du er bare et skvat og en klamhugger. SE SÅ AT FÅ DEN DØR OP!
Egon
Keld er ked af det, hvad tror du jeg er. Vi står lige foran målet, og I har ikke andet i hovedet end taler og sange og konfirmationspjat. WALDORFSALAT. Vi er millionærer. Hører I? Vi har kæmpet og slidt og nu er det lykkedes. Vi må ikke gi´ op nu. I morgen er det vores tur. Verden ligger for vores fødder. Vi kan købe det hele. Se selv…
Egon
Nej, det bli´r aldrig til noget, og ved I hvorfor? Fordi jeg er omgivet af amatører og ignoranter, hundehoveder og hængerøve. I har ingen energi, ingen viljestyrke, så der det ene i vejen, så der det andet i vejen. Pattebørn. Vabler.
Egon
I sneee står urt og busk i skjuuul, der er så koldt deruuude, doooog syyynger deeer en lille fuuugl, på kvist bag frosne ruuude.
Dynamit Harry
Gummiand til alle gutterne, Gummiand til alle gutterne. Så er der øl til alle. Jeg gentager, så er der øl til alle.
Truckfører
Ti stille, jeg finder mig ikke i det. Åååårh, jeg ved nøjagtig hvad I tænker. Stakkels Keld tænker I. Tykke tosse. Ham som altid kommer som røven af fjerde division… men er der nogen af jer, der nogensinde har tænkt på, at bag alt det her, der banker der et faderhjerte, et blødende faderhjerte.
Keld
NEJ, NEJ, NEJ, NEJ… det passer simpelthen ikke. Så åndsvag er der ingen der er. Her står vi foran et pengeskab. Et pengeskab fra Franz Jäger i Berlin. Det er lige til at gå til. Det indeholder 15 millioner dollars, og så har DU smidt nøglen væk. Af alverdens hundehoveder og hængerøve, lusede ammatører, elendige skvadderhoveder, er du dog den værste. Du, og det sindsyge kvindemenneske du har giftet dig med.
Egon
Det siger jeg dig. Meget har du budt mig i alle disse år. Det har ved gud ikke været lutter lagkage og dans på roser… og det ved du også godt. Men det her, det byder du mig ikke. Se, der kommer et tidspunkt i en kvindes liv, hvor det ikke er nok for hende, at være hustru og mor. Hvor hun må blomstre og folde sig ud og være kvinde… og det tidspunkt, det oplevede jeg jo allerede sidste år, og hvis jeg ikke snart oplever det igen, så bli´r jeg frustreret, og jeg kan godt love dig for, at det vil komme over dit hoved, som en tyv om natten.
Yvonne
Nej, det har jeg ikke. Der er ingen pilsnere i dette hus… og det kommer der heller ikke. For pilsnere er roden til alt ondt. Al min ulykke, den kommer af pilsnere. Du har kendt mig i mit tidligere liv. Jeg tænkte ikke på andet end pilsnere… pilsnere, spiritus og kællinger, frygteligt. Jeg væltede mig i pilsnere og kællinger… og et svin var jeg, en sut, et skvat, lidderligt møgdyr, en fordrukken svamp, der ødelagde alting for mig selv, og bragte mine venner… mine gode venner i ulykke… Nej en pilsner har jeg ikke, men du kan få en sodavand.
Dynamit Harry
Egon, jeg håber ikke du opfatter det som noget personligt, det er jo ikke fordi vi har noget imod dig som menneske og sådan, men du kan jo nok forstå, at som det hele nu ser ud, så kan vi jo ikke forsvare at have dig som gudfar for lille keld. Sådan et lille barn har jo krav på at vide, hvad det kan regne med, og derfor har vi tænkt os, at bede Benny om at være gudfar i stedet for. Ja, han er jo godt nok ikke meget bevendt, men hva´, han er her jo hele tiden og kan gi´ en hånd, og det er måske det man har mest brug for i det lange løb. Egon, jeg tror godt jeg ved, hvad der er i vejen med dig. Du har storartet idéer, storartet, det må man sige, det der er i vejen med dig det er, at du aldrig har nogen plan. Det begynder så godt, og så ender det hele i skuddermudder, fordi der aldrig er nogen plan i det du foretager dig. Der kunne du godt lære lidt af os husmødre. Hvor var vi henne hvis ikke vi lagde en plan, og vidste hvor meget vi skulle bruge hver gang. Som nu sådan en barnedåb, hvor var vi henne uden en plan. Det ville jo fuldstændig i skuddermudder, ligesom det gør for dig hver gang. Se, nu kommer for eksempel Politiet,
Yvonne
Guten tag. Ich bin General Direktør Von Arschloch aus Düsseldorf. Ich habe ein abtale mit dan Direktør Hallandsen. Bitten melten sie mig. Bitte, bitte, bitte, bitte. Unmöchlich, jeg har en abtale. Was du unhørt. Unferskammet. Jeg har en abtale, ich komme helt aus Düsseldorf. Das kann man mich nicht bitten. Ich will nicht zum grin seihen. Es ist ein skandale, fornærmung, ein elendiche sauerkraut, ein misch masch, ein grauser masalve. Nein, es ist hemmelich, sehr hemmelich, ich muss selbst. Is das ein kontor. Lukken sie op. Bitte, bitte, bitte, bitte, bitte. Was ist den das für und larm und balladen. Stoppen sie das. Bitte, bitte, bitte, bitte. Nahr gut, gut, gut. Aaahr, ja, ja, ja, ja, ein nettes kontor, das muss man nok sagen. Das Hallandsen weiss nok hvordan. Ha ha ha, ha, ja, ja ,ja, jaaa. Aaahr und gute cigare, ich neme ein par stykken. Nein, kein telefon. Sehr hemmelich. Es handelsich um das. Kein wort. Tys, tys. Ich komme selbst. Farwohl. Kom så, så gehen wir. Arch, was haben wir da. Sehr gut, sehr stark, sehr flot. Flinke leute in Dänemark. Viele wienerbrot. Wiedersehen.
Egon
Det gør mig ondt at høre. Nu har jeg i så mange år været kunde hos deres firma. Jeg har sat stor rpis på den ekstra acceleration, som skyldes tilsætningen af Optimal plus. Jeg har glædet mig over den rene, naturvenlige udstødning, for slet ikke at tale om den enestående økonomi, som stammer fra den geniale samfundsnyttige tilsætning af Economat. Vil de nu ha´, efter alle de år, skal gå andet steds hen… til deres konkurrent? Det skulle bedrøve mig overordentligt.
Egon
Ja, nu må de jo ikke tage dette her personligt. Jeg er bange for at de misforstår. Vi har ikke noget imod dem som person. De er sikkert et overordentligt elskværdigt menneske… men når det gælder familiens ære, så må man tage sin skæbne. Det må de dog kunne indse. Ja, de kommer så sandeligt i fint selskab, kan jeg love dem. Stedet er jo ellers forbehold slægten, de står her rundt omkring os. Alle disse medlemmer der alle var krøblinge eller idioter eller på anden måde har bragt skam over familien. Ork ja, ork ja, ork ja.
Baronens hushovmester
Los fiskos, los salatos, los kotelettos, los vinos blankos og los Coca-Colos
Yvonne