Her kan du se billeder og læse alt omkring fanklubbens arbejde for bevarelsen af bygningen Det Gule Palæ, også kendt som kontroltårnet fra Olsen Banden På Sporet (Film nr. 7 fra 1975).

Økonomiske donationer til projektet modtages med STOR TAK, og kan overføres enten via mobilepay på tlf: 893611 (skriv DGP i emnefeltet) eller via bankooverførsel i Danmark på Reg. Nr. 0523 Konto nr. 0000224262 eller i Tyskland via IBAN: DE94700111106054033280 BIC: DEKTDE7GXXX

Historien bag

Første opdatering 15. november 2014
I 2014 besluttede Bane Danmark at rive bygningen ned, da den har stået ubrugt hen siden 2010. Ved et tilfælde opdager en dansk og en tysk Olsen banden fan det, og kontakter den tyske olsen banden fanklub, som omgående tager kontakt til DSB, Banedanmark samt avisen BT.
Herefter tager pressen kontakt til den danske olsen banden fanklub, hvorefter vi kaster os ind i kampen, for bevarelsen af bygningen. Ved hjælp af et godt samarbejde med den tyske fanklub og Facebookgruppen for bevarelsen af det gule palæ og en massiv mediedækning, lykkedes det os at få Banedanmark til at droppe nedrivningen, og give os et helt år til, at finde en ny lokation til bygning. Den kan desværre ikke blive stående, da der allerede er planlagt nyt byggeri på grunden. Takket være medierne melder flere interesserede sig på banen, som overtagere af bygningen. Blandt andet Bevaringsforeningen Gedser Remise og og Østsjællandsk Jernbaneklub i Køge.
Det vigtigste er, at tårnet ikke blot bevares, men også får status som museum, og at der vil være offentlig adgang til bygning, såvel udvendig som indvendig, til glæde for de mange fans og turister. Dette er ikke muligt i dag, da tårnet står på et lukket område inde midt imellem jernbanespor uden offentlig adgang.
Flere andre oplagte steder til placering af tårnet blev undersøgt, heriblandt Nordisk films studier i Vlaby, som desværre måtte takke nej grundet pladsmangel. Dog har Nordisk film givet deres fulde opbakning til hele bevaringsprojektet og vil hjælpe hvor de kan.
Også Jernbanemuseet i Odense på Fyn blev undersøgt, hvilket ville være oplagt, da der allerede her står en togvogn fra samme film og Odense er Ove Sprogøes fødeby. Dog har dette ikke været muligt, hvorfor blikket nu er rettet imod enten Gedser eller Køge?
Der er ingen tvivl om, at et projekt af denne størrelse kommer til at koste mange penge. Det er en opgave som fanklubben vil søge penge til hos flere private og offentlige firmaer og fonde. Lige nu ved vi ikke hvor meget det kommer til at koste, og derfor kan vi heller ikke søge penge endnu. Det fantastiske er dog, ar takket være den store mediedækning, har et tømrer/ snedkerfirma, Trio Træ, allerede meldt sig på banen som sponsorer af hele projektet. De kontaktede os, og ville gerne støtte bevaringen af den ikoniske gamle træbygning med 50 mandetimer samt 10.000 kr. i materialer.
Efterfølgende tager fanklubben kontakt til arkitektfirmaet Gottlieb/ Pludan Architecs, da der skal bruges profesionnel rådgivere på opgaven. De siger ja til opgaven, og tilbyder også sponsorat i form af 50 timers gratis rådgivning.
Bygningen kan dog ikke flyttes uden nogle store kraner, og da fanklubben kontakter kranfirmaet SKAKS specialtransporter og fortæller dem om projektet, siger de ikke blot ja til at hjælpe, de tilbyder også sponsorat i form af rådgivning og hjælp med opgaven.
Det er disse tre firmaer der i samarbejde med fanklubberne og Banedanmark lige nu skal finde en løsning for flytning af bygningen. En process der er i fuld gang lige nu, og forhåbentlig kan bygningen flyttes allerede næste forår.

Anden opdatering 30. januar 2015
Den danske og tyske fanklub har i fællesskab med Facebookgruppen for bevarelsen af Det Gule Palæ besluttet, at Det Gule Palæ skal til Gedser remise. Nu starter der et større arbejde med at ansøge fonde og firmaer om penge. Der skal bruges i omegnen af ca. 3-4 millioner kroner, hvis alle planer skal lykkedes. Flytning af tårnet, renovering af tårnet og en helt ny tilbygning. Forhåbentlig får vi masser af sponsorer fra firmaer og fonde, men ellers kan privatpersoner også donere til det gode formål. Bidrag kan indsættes i Sydbank på Reg. Nr. 7910 Konto nr. 1735037. Alle bidrag går ubeskåret til bevarelsen af Det gule Palæ.

Tredje opdatering 15. november 2015
Der er nu samlet ca. 75.000 kr. ind blandt de mange Olsen Banden fans og togentusiaster. Målet er 100.000 kr., så vi er godt på vej. A. P. Møller og Hustru Chastine McKinney Møllers Fond til almene Formål har valgt at donere én million kroner til projektet. Det betyder at der nu er økonomi til, at flytte tårnet til Gedser som planlagt, og tårnet er dermed reddet fra nedrivning. Det samlede budget inklusiv total renovering og ibrugtagning er 2,3 millioner, så vi søger fortsat penge hos andre fonde, for at komme helt i mål. Vi er også blevet kontaktet af antigrafitti firmaet UNDO, som vil sponsorerer en komplet afrensning af tårnet, når det står på sin nye plads hos Gedser remise. Ydermere er vi kontaktet af firmaet C Rail Safety, der delvist vil sponsorerer sikkerhedsarbejdet på banen, ved flytningen af bygningen.

Fjerde opdatering 9. oktober 2016
Så er dagens byggemøde i Gedser overstået, og næste fase af renoveringen af Det Gule Palæ er på plads. 
Arkitekt Thomas Waras Brogren fra Gottlieb/ Paludan Architects har gennemgået bygningen indvendig og udvendigt sammen med tømrer Christoffer Palle fra C.Palle snedker & tømrerfirma. Her har de gennemgået træets kvalitet, vigtige reparationer samt den fremadrettet renovering af tårnet såvel udvendig som indvendig. I dag gennemgik de også det vigtige spørgsmål omkring, hvilken farve tårnet skal have, og i den forbindelse havde de relevante farveprøver med fra firmaet Skovgaard & Frydenberg, som leverer den helt rigtige linoliemaling til bygningen. 
Der er ingen tvivl om, at det er en større renovering, og på enkelte steder større end forventet. 
Vi modtager fortsat gerne donationer til projektet og vi takker for hver en krone I kan undvære.
Beløb kan overføres via Mobilepay til fanklubbens nummer: 40684261, skriv DGP i emnefeltet, eller overfør til netbank på Reg. Nr. 7910 Konto nr. 1735037 (Sydbank). Så er vi ét skridt tættere på, at kunne holde den store indvielsesfest i sommeren 2017, med et renoveret tårn, til glæde for alle Olsen banden fans og togentusiaster 🙂

Femte opdatering 28. oktober 2016
Så er malermester Jens Greifendorf fra Tyskland og hans medarbejdere igang med, at oliebehandle den nye træbeklædning, som tømrer C.Palle de sidste uger har monteret på hele førstesalen af Det Gule Palæ. Alle de rådne brædder er nu skiftet ud med nyt friskt træ, og i dag fik det så et lag beskyttende olie, inden det skal males til foråret. Alt graffiti er i gang med at blive renset af bygningen af anti graffiti firmaet UNDO i underetagen, så også den bliver klar til oliering. Malingen til tårnet er en helt speciel linoliemaling doneret af malingfirmaet Skovgaard & Frydenberg.
Kæmpe stor tak til vores sponsorer, som i denne tid gør et fantastisk stykke arbejde med at renovere Det Gule Palæ udvendigt.
I kan læse mere om vores sponsorer på følgende sider:
Tømrer C.Palle: www.cpalle.dk
Malermester Jens Greifendorf: www.malermeister-greifendorf.de
Malingfirmaet Skovgaard & Frydenberg: www.skovfryd.dk
Anti grafitti firmaet UNDO: www.undo-ivs.dk

Specialistmøde

Specialistmøde ved Det Gule Palæ fredag den 7. november 2014. Til stede var repræsentanter fra Olsen Banden Fanklub DK, Facebookgruppen for bevarelsen af det gule palæ, Banedanmark, Trio Træ, SKAKS specialtransporter og Gottlieb/ Paludan Architecs. Her blev bygningen nøjet gennemgået af alle eksperterne, for at finde den mest optimale løsning til nedtagning/ flytning af bygningen.

Links til pressens indslag – Klik

Jyllandsposten artikel 15. november 2014
(
Artikel interview med Banedanmark)

 BT tv-indslag den 8. november 2014
(Interview med Rune Holm Clausen)

BT tv-indslag 23. oktober 2014
(Interview med den tyske fanklub)

TV Øst nyhederne 22. oktober 2014
(Interview med Gedser remise)

BT tv-indslag 20. oktober 2014
(Interview med Rune Holm Clausen)

 DR1 TV-Avisens opfølgning 18. oktober 2014
(starter ved 16:28 min.)

DRa TV-Avisens indslag i nyhederne 15. oktober 2014
(
Interview med Rune Holm Clausen)

BT artikel 14. oktober 2014
(Interview med Morten Grunwald)

TV Øst 30. januar 2015
(Interview med Rune fra fanklubbens samt Hans og Joachim fra Gedser)

BTs artikel 30. januar 2015
Generel info omkring tårnets nye ålacering bliver i Gedser

TV Øst 22. april 2015
Interview med Rune, formand for fanklubben

TV Øst 3. september 2016
Følger flytningen af palæet den 3-4 september 2016

TV Øst 4. september 2016
Det Gule Palæs ankomst til Gedser remise

Sponsorer af Det Gule Palæ:

Trio træ tømrerfirma
Gottlieb/ Paludan Architects
SKAKS Specialtransporter
JJensen nedrivning
Banedanmark
CRailSafety
MSE Entreprenørfirma 
Skovgaard & Frydenberg
UNDO anti graffiti firma
C.Palle tømrerfirma
Malerfirmaet Jens Greifendorf
Linolievinduer.dk
Scanlines
LE34 Landindspektørfirma
Nordisk Film
A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers fond til almene formaal
Real Dania Fonden/ Underværkerkampagnen
Private donationer fra Olsen Banden fans og tog entusiaster